Indyk w zielonym sosie

Indyk w zielonym sosie

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

Kalkulator jednostek

×

kostka

g

kg

gramów

ml

duża łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • sznycle z indyka

    8 szt
  • masło klarowane

    1-2 łyżki
  • koperek

    1 pęczek
  • natka pietruszki

    1/2 pęczka
  • mięta

    1 garść
  • bulion warzywny

    1 szklanka
  • śmietana 30%

    1/2 szklanki
  • mąka pszenna

    1-2 łyżki
  • sól do smaku

  • czarny pieprz mielony Prymat

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Sznycle z indyka przyprawiamy solą i pieprzem- podsmażamy krótko na klarowanym maśle z obu stron- ściągamy z patelni.
Na patelnię wlewamy bulion i śmietankę- dodajemy rozprowadzoną w odrobinie wody mąkę.
Wsypujemy posiekaną zieleninę- wszystko przyprawiamy do smaku i mieszamy.
Sznycle wkładamy do przygotowanego sosu i dusimy pod przykryciem do oczekiwanego stopnia miękkości.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (9)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

anka1988

08.05.2017 11:59
jak ja lubię taki obiad

mirosława4

08.05.2017 11:47
smaczne i zdrowe danie

misia123410

08.05.2017 08:41
Same pyszności:)

ilka01

08.05.2017 07:34
super danie :)

Babeczka35

08.05.2017 07:11
Pyszne danie.

jagoda5913

08.05.2017 00:11
super na obiad

MagdalenaIC

07.05.2017 21:57
Smacznie :)

Mniam

07.05.2017 21:08
Ciekawy sos, szczególnie że jest tutaj mięta.

KORAL

07.05.2017 20:34
Smaczne mięsko :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat