Indyk w warzywach

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • uda indycze

    bez kości 50 dag
  • pieczarki

    40 dag
  • cebula

    1 duża
  • papryka czerwona

    1/2 szt
  • papryka zielona

    1/2 szt
  • Rozmaryn suszony Prymat

    1 łyżeczka
  • Tymianek suszony Prymat

    1 łyżeczka
  • oregano

    do smaku
  • sól do smaku

  • Pieprz czarny mielony Prymat

    do smaku
  • olej do smażenia

  • mąka pszenna

    łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Indyk w warzywach foto
Mięso pokroić w paski. Cebulę pokroić w piórka. Na patelni rozgrzać olej i podsmażyć indyka z cebulą.
Krok 2 - Indyk w warzywach foto
Mięso obsypać tymiankiem, oregano i rozmarynem, doprawić do smaku solą i pieprzem.
Krok 3 - Indyk w warzywach foto
Dodać pokrojone na kawałki pieczarki i podsmażyć.
Krok 4 - Indyk w warzywach foto
Dodać pokrojoną w paski paprykę czerwoną i zieloną, smażyć kilka minut.
Krok 5 - Indyk w warzywach foto
Całość obsypać mąka i dokładnie wymieszać, jeśli jest zbyt gęste wlać troszkę wody.
Krok 6 - Indyk w warzywach foto
Jeszcze raz doprawić do smaku solą i pieprzem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
irenka 06.10.2016 19:33
pyszności,uwielbiam takie jedzonko
MonikaW 05.10.2016 07:15
super danie
Iwusia 04.10.2016 23:54
smaczne połaczenie
RenataZ-et 04.10.2016 21:11
lubię takie połączenie
kd045 04.10.2016 20:56
smakowitości ;]

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat