Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Indyk w warzywach

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

uda indycze bez kości 50 dag
pieczarki 40 dag
cebula 1 duża
papryka czerwona 1/2 szt
papryka zielona 1/2 szt
Rozmaryn suszony Prymat 1 łyżeczka
Tymianek suszony Prymat 1 łyżeczka
oregano do smaku
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku
olej do smażenia
mąka pszenna łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Indyk w warzywach

Kroki postępowania

1
Mięso pokroić w paski. Cebulę pokroić w piórka. Na patelni rozgrzać olej i podsmażyć indyka z cebulą.
Krok 1 - Indyk w warzywach foto
2
Mięso obsypać tymiankiem, oregano i rozmarynem, doprawić do smaku solą i pieprzem.
Krok 2 - Indyk w warzywach foto
3
Dodać pokrojone na kawałki pieczarki i podsmażyć.
Krok 3 - Indyk w warzywach foto
4
Dodać pokrojoną w paski paprykę czerwoną i zieloną, smażyć kilka minut.
Krok 4 - Indyk w warzywach foto
5
Całość obsypać mąka i dokładnie wymieszać, jeśli jest zbyt gęste wlać troszkę wody.
Krok 5 - Indyk w warzywach foto
6
Jeszcze raz doprawić do smaku solą i pieprzem.
Krok 6 - Indyk w warzywach foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

irenka 06.10.2016 19:33
pyszności,uwielbiam takie jedzonko
MonikaW 05.10.2016 07:15
super danie
Iwusia 04.10.2016 23:54
smaczne połaczenie
RenataZ-et 04.10.2016 21:11
lubię takie połączenie
kd045 04.10.2016 20:56
smakowitości ;]

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak