Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Indyk w sosie ze świderkami

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pierś z indyka 200 g
makaron świderki 250 g
śmietana 30% 250 ml
białe wino 25 ml
Majeranek suszony Prymat
rozmaryn
musztarda 10 g
masło 20 g
oliwa
sól do smaku
pieprz
cebula 10 g

Przepis i sposób przygotowania na: Indyk w sosie ze świderkami

Mięso pokroić w kostę, zioła posiekać. Makaron ugotowac w wodzie z dodatkiem oliwy. Na oliwie posmażyć mięso, pod koniec smażenia dodac posiekana cebulę i białe wino. Gdy wino się zagotuje dodać smietanę, sól , pieprz i zioła. Gotować jeszcze 3-4 minuty. Zdjąć z ognia, dodać musztardę i wymieszać. Makaron połączyć z masłem i wylożyć na talerz, polać przygotowanym sosem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

eli82 15.08.2011 09:12
pewnie smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak