Przepis i sposób przygotowania na: Indyk w sosie własnym z pieczarkami
2. Pieczarki kroję w plasterki. Dodaję do mięsa. Duszę kolejne 30 minut.
3. Sos doprawiam do smaku pieprzem ziołowym, solą i pieprzem czarnym.
4. Podaję z ryżem lub ziemniakami.
Indyk w sosie własnym z pieczarkami świetnie sprawdzi się jako danie na rodzinny obiad. Jest delikatny, dlatego posmakuje każdemu, kto tylko go spróbuje.
mięso gulaszowe z indyka | 60 dag |
pieczarki | 25 dag |
cebula | 1 szt |
Papryka słodka mielona Prymat | 1/2 łyżki |
przyprawa uniwersalna | 2 łyżeczki |
mąka | 1 łyżka |
masło | 3 łyżki |
Pieprz ziołowy mielony Prymat | 1/2 łyżeczki |
sól | |
Pieprz czarny mielony Prymat | |
woda | 1 szklanka |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: