Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Indyk w sosie własnym z pieczarkami

2.0
(10)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Indyk w sosie własnym z pieczarkami świetnie sprawdzi się jako danie na rodzinny obiad. Jest delikatny, dlatego posmakuje każdemu, kto tylko go spróbuje. 

Składniki:

mięso gulaszowe z indyka 60 dag
pieczarki 25 dag
cebula 1 szt
Papryka słodka mielona Prymat 1/2 łyżki
przyprawa uniwersalna 2 łyżeczki
mąka 1 łyżka
masło 3 łyżki
Pieprz ziołowy mielony Prymat 1/2 łyżeczki
sól
Pieprz czarny mielony Prymat
woda 1 szklanka

Przepis i sposób przygotowania na: Indyk w sosie własnym z pieczarkami

1. Mięso kroję na mniejsze kawałki. Cebulę kroję w kostkę. Mięso razem z cebulą podsmażam na maśle. Mąkę mieszam z wodą, wlewam do mięsa. Wsypuję paprykę mieloną oraz przyprawę uniwersalną. Duszę na małym ogniu 30 minut.

2. Pieczarki kroję w plasterki. Dodaję do mięsa. Duszę kolejne 30 minut.

3. Sos doprawiam do smaku pieprzem ziołowym, solą i pieprzem czarnym.

4. Podaję z ryżem lub ziemniakami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kloruś 13.05.2015 08:57
chętnie bym skosztowała!
Anna169Hosz 12.05.2015 23:33
Moje smaki:)
Iwusia 12.05.2015 23:14
pycha danie
Internetowa Kuchnia 12.05.2015 22:16
mmm pyszne danie
pajbek 12.05.2015 20:43
Takie lubię :-)
IZABELA29 12.05.2015 20:35
pyszne danie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak