Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Indyk w sosie porowym

2.0
(9)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z indyka 250 g
parowki drobiowe 180 g
por (biała część) 1 szt
ryż basmati 250 g
Musztarda sarepska Prymat 1 łyżka
wino białe wytrawne 100 ml
mąka 3 łyżki
sól
szałwia
rozmaryn

Przepis i sposób przygotowania na: Indyk w sosie porowym

Kroki postępowania

1
Na oliwie zeszklić pokrojona białą część pora.
Krok 1 - Indyk w sosie porowym foto
2
Filet z indyka pokroić na male kawałki, posolić i obtoczyć w mące. Obsmażyć na patelni razem z porem.
Krok 2 - Indyk w sosie porowym foto
3
Dodać pokrojone parówki i podlać winem. Doprawić przyprawami i musztarda. Dusić wszystko razem ok.5 minut.
Krok 3 - Indyk w sosie porowym foto
4
Podawać z ugotowanym ryżem.
Krok 4 - Indyk w sosie porowym foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mirosława4 06.11.2013 19:52
podoba mi się :)
IKrakowianka 22.07.2013 21:28
ciekawy pomysł
olkaaa 30.06.2013 11:01
takiego jeszcze nie jadłam
barbara11561 27.05.2013 10:04
Lubię takie szybkie i smaczne dania:)
ben-ka 26.05.2013 10:53
Od razu chce się jeść...
Jodaj 28.03.2013 09:44
pyszny indyczek :)
Grazyna0211 26.03.2013 10:13
pyszny obiad i do tego szybki w przygotowaniu
Łukasz15 21.03.2013 12:16
Pyszny na obiadek
ankaryba 13.03.2013 08:55
to coś dla mnie :-)
IZABELA29 20.02.2013 10:38
pyszne danie
caralajna 20.02.2013 07:45
apetyczny
Alex_M 16.02.2013 12:30
pysznosci!
berys18 11.02.2013 10:01
pyszny obiad
babajaga1969 09.02.2013 18:08
smaczne i delikatne danie :)
EWI 09.02.2013 16:57
mniam
misia53 09.02.2013 11:55
bardzo mi to odpowiada, wygląda też smakowicie
ewka1978 09.02.2013 11:29
przepis fajny, tylko zrezygnuję z parówki
IwonaDD 09.02.2013 10:55
bardzo fajny przepis
Wacław 09.02.2013 10:25
świetna propozycja na obiad :)
Pyszota 09.02.2013 09:14
super
Rossie 09.02.2013 08:53
Zrobię dziś na obiad, ale zmodyfikuję nieco - zamienię parówę na paprykę, a musztardę sarepską na dijon i dodam łyżkę śmietany. Dzięki za pomysł :)
Kasia35 09.02.2013 08:21
brzmi ciekawie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak