Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Indyk w sosie pieczarkowym

3.0
(20)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pieczarki 250 g
śmietana kremówka 120 ml
mąka 1 łyżka
olej
sól do smaku
kolorowy grubo mielony do smak
bulion drobiowy 200 ml
natka pietruszki 2 łyżki
cebula 1 szt
indyk 500 g

Przepis i sposób przygotowania na: Indyk w sosie pieczarkowym

Filet z indyka kroimy w kostkę i oprószamy solą i pieprzem. Na patelni
rozgrzewamy olej i obsmażamy indyka z obu stron,aż się zarumieni.
Zmniejszmy ogień i smażymy jeszcze 10 minut. Cebulę kroimy w
piórka,pieczarki oczyszczamy i kroimy w plastry,podsmażamy razem na
oleju. Kiedy cebula się zeszkli, dodajemy indyka i zalewamy
bulionem. Wszystko dusimy 10 minut. Pod koniec duszenia dodajemy
śmietankę kremówkę połączoną z mąką i natkę pietruszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

malina 12.11.2013 07:58
smaczny obiad
cukiereczek 16.03.2013 13:36
szybko i smacznie Polecam
Katarzyna/kate1980 29.11.2012 21:54
bardzo fajny przepis
Malinka 19.11.2012 11:09
No rewelacja!
Botwinka 07.11.2012 15:21
pyszota
ZEWA 06.11.2012 08:24
pyszne jedzonko, choć za indykiem nie przepadam
wyattearp 31.10.2012 11:03
PYSZNE
Monika-twin 31.10.2012 09:49
ciekawy przepis
EWI 31.10.2012 09:48
pychota
MAR3STA 31.10.2012 08:48
pyszności
miroslawa 31.10.2012 08:42
mniama

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak