Przepis i sposób przygotowania na: Indyk w sosie curry z ryżem brokułowym
Kroki postępowania
PRZYGOTOWANIE:
Indyka oczyszczamy ze ścięgien i włókien, kroimy w paski i oprószamy je delikatnie solą morską oraz około 1 łyżeczką curry.
W 150 ml zimnej wody rozprowadzamy 3 łyżeczki mąki ziemniaczanej, dodajemy 2 łyżeczki curry, kurkumę, imbir i czosnek, wlewamy do gotującego się bulionu i zagotowujemy. Następnie dodajemy kozi jogurt naturalny i dusimy całość około 2 minut.
Brokuł dzielimy na różyczki i gotujemy do miękkości w osolonej i delikatnie posłodzonej wodzie.
Ryż dokładnie płuczemy w zimnej wodzie, a następnie gotujemy go do momentu uzyskania odpowiedniej miękkości.
Ugotowane brokuły miksujemy z 1 łyżeczką masła oraz mieszamy z ryżem. W razie konieczności całość delikatnie dosalamy.
Życzę smacznego! :)