indyk w pomidorach

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • boczek wędzony

    150 g
  • cebula

    1
  • czosnek

    ząbek
  • pomidory krojone z puszki

    1 puszka
  • sól

    do smaku
  • pieprz

    do smaku
  • oliwa

    3 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Udźce z indyka najpierw gotujemy, aż będą miękkie. Na patelni podsmażamy drobno pokrojony boczek, potem dorzucamy cebulę i czosnek. Ugotowane mięso z udźca oddzielamy od kości na małe kawałki. Tak mięso wrzucamy na patelnię. Doprawiamy solą i pieprzem. Wszystko dokładnie mieszamy. Na koniec dodajemy pomidory, gotujemy tak przez 20 minut co jakiś czas mieszając.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Margo1 02.06.2013 09:50
jeszcze tak nie jadłam
Rafał3 07.05.2013 21:22
mniam mniam ale bym zjadła
Boska_Agatka 07.05.2013 21:20
wygląda bardzo apetycznie

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat