Indyk w pamarańczach z żurawiną

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pierś z indyka

    2 sztuki
  • pomarańcza

    1 sztuka
  • konfitura żurawinowa

    kilka łyżek
  • imbir mielony

    1/2 łyżeczki
  • sól do smaku

    1/2 łyżeczki
  • Pieprz czarny mielony Prymat

    1/2 łyżeczki
  • ziemniaki

    kilka sztuk
  • Przyprawa do ziemniaków i frytek Prymat

    1 łyżeczka
  • Koperek suszony Prymat

    1/2 łyżeczki
  • olej

    kilka łyżek
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Indyk w pamarańczach z żurawiną foto
Pierś z indyka umyć, osuszyć, oprószyć solą i pieprzem. Blaszkę polać olejem i układać na niej kawałki fileta.
Krok 2 - Indyk w pamarańczach z żurawiną foto
Pomarańczę obrać i pokroić w półplasterki. układać na filetach. Posypać suszonym imbirem.
Krok 3 - Indyk w pamarańczach z żurawiną foto
Wybrać kilka sztuk małych ziemniaków, obrać.
Krok 4 - Indyk w pamarańczach z żurawiną foto
Pokroić w charakterystyczny sposób najlepiej na łyżce.
Krok 5 - Indyk w pamarańczach z żurawiną foto
Posypać przyprawą do ziemniaków i koperkiem. Piec w piekarniku w 180 st. przez około 40 minut.
Krok 6 - Indyk w pamarańczach z żurawiną foto
Upieczoną pierś z indyka udekorować konfiturą żurawinową. Podawać z pieczonymi ziemniaki i sałatką.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Bernadeta1 23.01.2017 15:57
smaczne mięsko
bertpvd 22.01.2017 21:15
pyszny obiad

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat