Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Indyk w pamarańczach z żurawiną

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pierś z indyka 2 sztuki
pomarańcza 1 sztuka
konfitura żurawinowa kilka łyżek
Imbir mielony Prymat 1/2 łyżeczki
sól do smaku 1/2 łyżeczki
Pieprz czarny mielony Prymat 1/2 łyżeczki
ziemniaki kilka sztuk
Przyprawa do ziemniaków i frytek Prymat 1 łyżeczka
Koperek suszony Prymat 1/2 łyżeczki
olej kilka łyżek

Przepis i sposób przygotowania na: Indyk w pamarańczach z żurawiną

Kroki postępowania

1
Pierś z indyka umyć, osuszyć, oprószyć solą i pieprzem. Blaszkę polać olejem i układać na niej kawałki fileta.
Krok 1 - Indyk w pamarańczach z żurawiną foto
2
Pomarańczę obrać i pokroić w półplasterki. układać na filetach. Posypać suszonym imbirem.
Krok 2 - Indyk w pamarańczach z żurawiną foto
3
Wybrać kilka sztuk małych ziemniaków, obrać.
Krok 3 - Indyk w pamarańczach z żurawiną foto
4
Pokroić w charakterystyczny sposób najlepiej na łyżce.
Krok 4 - Indyk w pamarańczach z żurawiną foto
5
Posypać przyprawą do ziemniaków i koperkiem. Piec w piekarniku w 180 st. przez około 40 minut.
Krok 5 - Indyk w pamarańczach z żurawiną foto
6
Upieczoną pierś z indyka udekorować konfiturą żurawinową. Podawać z pieczonymi ziemniaki i sałatką.
Krok 6 - Indyk w pamarańczach z żurawiną foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta1 23.01.2017 15:57
smaczne mięsko
bertpvd 22.01.2017 21:15
pyszny obiad

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak