Indyk w musztardzie z gulaszem paprykowym

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
3 - 4

Mięso gulaszowe z indyka marynowane w musztardzie i duszone z papryką, pieczarkami, cebulą jest idealnym daniem jednogarnkowym. Smakuje wyśmienicie z ziemniakami, makaronem, ryżem. Smacznego!

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

Składniki:

  • mięso gulaszowe z indyka

    70 dag
  • Musztarda z whisky Prymat

    2 łyżki
  • olej rzepakowy

    0,5 szklanki
  • cebula

    1 sztuka
  • pieczarki brązowe

    4 sztuki
  • papryka

    5 sztuk
  • Kucharek przyprawa uniwersalna

    2 łyżki
  • pomidory

    10 sztuk
  • woda

    4 szklanki
  • ostra czerwona papryczka

    1 sztuka
  • koperek

    0,5 pęczka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Przygotowanie:

Krok 1 - Indyk w musztardzie z gulaszem paprykowym foto

Mięso gulaszowe z indyka opłukać, osuszyć ręcznikiem papierowym i pokroić na mniejsze kawałki. Gotowe przełożyć do miski, dodać musztardę Prymat oraz olej i wymieszać. Schować do lodówki na całą noc.

Krok 2 - Indyk w musztardzie z gulaszem paprykowym foto

Do rozgrzanego garnka przełożyć mięso z marynatą i mieszając co jakiś czas zrumienić. Następnie wsypać pokrojoną w kostkę cebulę oraz pieczarki, wymieszać i podsmażyć.

Krok 3 - Indyk w musztardzie z gulaszem paprykowym foto

Papryki oczyścić z gniazd nasiennych, opłukać i pokroić w kostkę. Tak przygotowaną dodać do mięsa i wymieszać. Całość podsmażać na średnim ogniu.

Krok 4 - Indyk w musztardzie z gulaszem paprykowym foto

Bardzo dojrzałe, miękkie pomidory opłukać i ze skórką zmiksować blenderem. 

Krok 5 - Indyk w musztardzie z gulaszem paprykowym foto

Do gulaszu przełożyć zmiksowane pomidory, dodać ostrą papryczkę z kilkoma pestkami i wlać wodę. Doprawić przyprawą uniwersalną i gotować około 15 minut na średnim ogniu.

Krok 6 - Indyk w musztardzie z gulaszem paprykowym foto

Na koniec dodać posiekany koperek. Podawać z ulubionymi dodatkami. 

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat