Przepis i sposób przygotowania na: Indyk w musztardzie z gulaszem paprykowym
Przygotowanie:
Mięso gulaszowe z indyka opłukać, osuszyć ręcznikiem papierowym i pokroić na mniejsze kawałki. Gotowe przełożyć do miski, dodać musztardę Prymat oraz olej i wymieszać. Schować do lodówki na całą noc.
Do rozgrzanego garnka przełożyć mięso z marynatą i mieszając co jakiś czas zrumienić. Następnie wsypać pokrojoną w kostkę cebulę oraz pieczarki, wymieszać i podsmażyć.
Papryki oczyścić z gniazd nasiennych, opłukać i pokroić w kostkę. Tak przygotowaną dodać do mięsa i wymieszać. Całość podsmażać na średnim ogniu.
Bardzo dojrzałe, miękkie pomidory opłukać i ze skórką zmiksować blenderem.
Do gulaszu przełożyć zmiksowane pomidory, dodać ostrą papryczkę z kilkoma pestkami i wlać wodę. Doprawić przyprawą uniwersalną i gotować około 15 minut na średnim ogniu.
Na koniec dodać posiekany koperek. Podawać z ulubionymi dodatkami.