Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Indyk w marynacie paprykowej

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pierś z indyka 1 sztuka
olej
Papryka słodka mielona Prymat 1 łyżeczka
Papryka ostra mielona Prymat 1 łyżeczka
czosnek ząbki 2 ząbki
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Indyk w marynacie paprykowej

Pierś z indyka myjemy, osuszamy. kroimy na dość cienkie plastry. Do kilku łyżek oleju dodajemy papryki, przeciśnięty przez praskę czosnek. Doprawiamy obficie solą i pieprzem. Mięso nacieramy marynata i odstawiamy na godzinę do lodówki. Następnie grilujemy na złoty kolor.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak