Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Indyk w mandarynkowej galarecie

2.0
(2)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z indyka 1/2 kg
mandarynki 8 sztuk
winogrona 10 dag
włoszczyzna 1 pęczek
papryczka chili 1 sztuka
cebula 1 sztuka
Żelatyna wieprzowa Prymat 6 łyżeczek
ocet 1 łyżka
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Indyk w mandarynkowej galarecie

Gotujemy 2 litry wody, wrzucamy włoszczyznę oraz opieczoną na palniku cebulę. Dodajemy indyka oraz papryczkę chili, solimy wszystko i gotujemy przez godzinę. Następnie zostawiamy do przestygnięcia. Mięso kroimy w plasterki i układamy na półmisku, dekorujemy plasterkami mandarynek oraz połowami winogron. Wywar przecedzamy, następnie odlewamy 2 szklanki, bo tyle potrzebujemy do galarety. Dodajemy sok z mandarynek, ocet oraz żelatynę. Podgrzewamy do czasu rozpuszczenia żelatyny. Gdy będzie tężeć to zalewamy indyka. Dekorujemy natką pietruszki i kawałkami papryczki. Można posypać kukurydzą aby dodać innego koloru. Chłodzimy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

w mojej kuchni 02.02.2017 10:22
smaczne jedzonko
wwwiolka 01.02.2017 21:04
Bardzo fajny przepis.
Łukasz15 01.02.2017 18:40
Ciekawy pomysł
Wiktoria29 01.02.2017 16:41
wygląda bardzo smacznie
AZgotuj 01.02.2017 14:04
świetny pomysł i winogrona pasują znakomicie!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak