Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Indyk w lekko pikantnej marynacie

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

oliwa 5 łyżek
woda 1 szklanka
Papryka słodka mielona Prymat 4 łyżki
Papryka ostra mielona Prymat 2 łyżki
Czosnek suszony Prymat 2 łyżeczki
majeranek 3 łyżki
Liść laurowy suszony Prymat 1
Przyprawa do indyka i dań z drobiu Prymat 1 łyżka
indyk ok 1 kg

Przepis i sposób przygotowania na: Indyk w lekko pikantnej marynacie

Kroki postępowania

1
Przygotowujemy marynatę: oliwa, woda, papryka słodka, papryka ostra, czosnek granulowany, majeranek, liść laurowy, przyprawa do indyka. Myjemy mięso i dokładnie nacieramy marynatą, przykrywamy folią spożywczą i odkładamy do lodówki na 24 godziny przed smażeniem.
Krok 1 - Indyk w lekko pikantnej marynacie foto
2
Rozgrzewamy patelnię grillową i układamy na niej kawałki indyka w marynacie. Grillujemy na wolnym ogniu obracając co jakiś czas mięso.
Krok 2 - Indyk w lekko pikantnej marynacie foto
3
Podawać z młodymi ziemniaczkami i mieszanką sałat z sosem winegret.
Krok 3 - Indyk w lekko pikantnej marynacie foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Dorian 10.03.2014 21:42
smakowite miesko
msmors 08.07.2013 08:03
smaczne danie
Janina 08.07.2013 07:57
Ciekawy smak;)
beniaminek 07.07.2013 22:52
fajne danie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak