Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Indyk w jogurcie

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

sól do smaku
marynata
sok pomarańczowy 1/2 szkl
czosnek 2 ząbki
miód 1 łyżka
musztarda ostra 1 łyżka
liscie szałwi 1 łyżka[posiekane]
indyk 1 kg
jogurt naturalny 1 kubek

Przepis i sposób przygotowania na: Indyk w jogurcie

Mięso indyka natrzeć solą i pieprzem,jogurt wymieszać z sokiem pomarańczowym,musztardą i miodem,dodać szałwię i czosnek wyciśnięty przez praskę,indyka posmarować marynatą,przykryć i włożyć do lodówki na 24 godz,po tym czasie wyjąć indyka z marynaty i piec na grillu około 50 min,na 10 min przed końcem pieczenia posmarować marynatą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Dorota59 10.12.2011 15:51
pyszne mięsko
Małgorzata113 15.09.2011 20:25
świetny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak