Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Indyk w jarzynach

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

filet z indyka 1/2 kg
masło klarowane 1 łyżka
marchew 2 sztuki
pietruszka 1 sztuka
seler 1 kawałek
groszek zielony 1/2 szklanka
śmietana 2 łyżki
mąka 2/3 łyżka
sól
pieprz
rosół 2 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Indyk w jarzynach

Na maśle podsmażamy indyka pokrojonego wcześnie w niewielkie kawałki.
Jarzyny kroimy w kostkę i wraz z groszkiem dodajemy do mięsa. Całość podlewamy rosołkiem (ewentualnie bulionem), dodajemy ziele angielskie i liścia laurowego - dusimy do miękkości.
Gdy warzywa będą już miękkie sos zaprawiamy śmietaną rozmieszaną z mąką.
Podajemy z ziemniaczkami i surówką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Adamorek 31.07.2013 00:25
dobry drób

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak