Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

indyk w galarecie

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pierś z indyka 300 gram
groszek zielony 4 łyżki
jajko 2 sztuki
marchew 1 sztuka
sok z cytryny 1 łyżka
Żelatyna wieprzowa Prymat 2 łyżeczki
czosnek 1 ząbek
sól i pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: indyk w galarecie

Jajka gotuję.
Pierś indyka w całości dodaję do rosołu.
Marchew obieram , kroję na plastry gotuję z mięsem ( 10-15 minut),w międzyczasie dodaję groszek ,sok z cytryny oraz przeciśnięty przez praskę ząbek czosnku, doprawiam.
Żelatynę zalać 3 łyżkami rosołu ,poczekać aż napęczniej a następnie podgrzać w mikrofali ( lub na gazie )dodać do rosołu.
Ugotowane jajka obrać podzielić na pół, mięso wyjmuję z rosołu ,dzielę na kawałki , w naczynkach układam połówkę jajka, kawałki mięsa ,marchewkę i zalewam rosołkiem.
Wstawiam do lodówki aby galaretka stężała.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ela15 27.04.2016 15:23
fajny przepis
adelajda 28.02.2016 20:34
Lubię galaretki
Aleksandra/Olcia 28.02.2016 16:33
pyszności
Ola1984 28.02.2016 14:56
Świetna przekąska :)
Madzai 28.02.2016 13:30
Prawdziwe pyszności.
tobi1989 28.02.2016 11:50
Fajne danie :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak