Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

indyk w galarecie

2.0
(10)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z indyka 0,5 kg
sól do smaku
pieprz do smaku
sok jabłkowy 1 szkl
Żelatyna wieprzowa Prymat 2 łyżki
brzoskwinie w puszce 3-4 szt

Przepis i sposób przygotowania na: indyk w galarecie

Filet z indyka umyć, przyprawić solą, pieprzem oraz przyprawą do pieczeni. Mięso wyłożyć na blaszkę i piec w temp. 180 stopni ok. godziny, od czasu do czasu podlewając wodą lub sokiem jabłkowym. Upieczone mięso wystudzić a sos zlać przez siteczko i połączyć z sokiem jabłkowym, doprawić do smaku. Odmierzyć żelatynę wg ilości płynu i połączyć z sosem, pozostawić w chłodnym miejscu do stężenia. W między czasie pokroić indyka i brzoskwinię na plasterki, zrobić dekorację np. z natki pietruszki i papryki. Zalać tężejącą galaretą i odstawić na kilka godzin do lodówki

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

halina17 13.02.2014 18:11
Apetycznie wygląda.
monikaT83 13.02.2014 13:17
wygląda przepięknie!:)
Monia 13.02.2014 10:42
Wygląda bardzo smacznie :)
Megg 13.02.2014 10:41
wygląda przepysznie
marcia7 13.02.2014 10:41
pyszny indyczek
Milka100 13.02.2014 08:51
apetyczny indyk
kasiaw 13.02.2014 08:27
wygląda bardzo smakowicie
Aga-25 13.02.2014 08:11
dobre mięsko
Paolcia 13.02.2014 08:07
smacznie wygląda :)
Agnieszka-87-25 13.02.2014 08:00
pyszny indyk

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak