Indyk w cieście francuskim.

Indyk w cieście francuskim.

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek

×

kg

g

kostka

gramów

ml

duża łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • masło zamrożone

    5 dag
  • pieczarki

    50 dag
  • cebule

    2 szt
  • pietruszka zielona

    1 pęczek
  • ciasto francuskie

    1 szt
  • sól, pieprz

  • jajko

  • indyk

    1 kg
  • ser gouda

    10 (tarty)
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Indyk w cieście francuskim. foto
Pierś naszpikować kawałeczkami zamrożonego masła ,natrzeć solą i pieprzem .Piec w rękawie w temp.175 stop.,60min.Poczekać aż ostygnie.
W tym czasie lekko rozmrozić ciasto francuskie i przygotować pieczarki .
Na oleju zeszklić posiekaną cebulę ,dodać posiekane pieczarki ,przesmażyć i doprawić .Dodać posiekaną natkę i starty ser.
Na cieście francuskim rozłożyć farsz i na nim położyć upieczoną pierś.
Krok 2 - Indyk w cieście francuskim. foto
Mięso otulić ciastem z farszem ,dokładnie zlepić ,posmarować jajkiem .
Wstawić do piekarnika nagrzanego do temp.175 stop. i piec 30 min.
Krok 3 - Indyk w cieście francuskim. foto
Indyka podajemy z ziemniakami opiekanymi ,puree ,frytkami itp,a ja lubię tylko z miksem sałat zielonych z ziołowym sosem winegret .

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

IZABELA29

27.11.2013 08:45
apetyczne te mięcho

Gotuj z Misiem

21.10.2013 10:07
Fajny pomysł. Rozumiem, że na pierwszym zdjęciu upieczony indyk jest jeszcze masłem posmarowany.

ana1

21.10.2013 09:25
świetne mięsko

Monia

21.10.2013 09:08
Ale mam smaka na tego indyka :D

Anna133

21.10.2013 09:05
uwielbiam takie dania , pełne aromatów

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat