Indyk w cieście

Indyk w cieście

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka

    1/2 szklanka
  • jajko

    1
  • mleko

    1 szklanka
  • olej

  • bazylia

  • Przyprawa do indyka i dań z drobiu Prymat

  • indyk

    80 dag
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mięso pokroić na plastry. Z maki, jajka i mleka zrobić ciasto. Kawałki indyka zanurzać w cieście i kłaść na olej. Przyprawić bazylią.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat