Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

indyk w ananasowej zaprawie

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

indyk 300 g
ananas 100 g
olej 30 g
sól do smaku
pieprz do smaku
sok z cytryny 50 g

Przepis i sposób przygotowania na: indyk w ananasowej zaprawie

Pierś z indyka oczyścić pokroić w plastry rozbić delikatnie, następnie zamarynować w kawałkach ananasa i cebulą posolić popieprzyć,wlać sok z cytryny odstawić na 12 godzin do lodówki, następnego dnia mięso grilujemy i podlewamy marynatą mięso w trakcje pieczenia

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak