Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

indyk teriyaki z pieczarkami

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

filet z udźca indyka 300 gram
pieczarki 200 gram
sos teriyaki 3-4 łyżki
czosnek 1 ząbek
imbir 1-2 cm
olej
przecier pomidorowy 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: indyk teriyaki z pieczarkami

Mięso kroimy w kostkę, czosnek i imbir siekamy drobno, mieszamy z sosem teriyaki.Marynatą zalewamy mięso. Pieczarki kroimy w paseczki.

Po upływie mniej więcej 10 minut rozgrzewamy patelnię, smażymy przez moment mięso, dorzucamy pieczarki, wlewamy marynatę. Zmniejszamy ogień, przykrywamy na około 5 minut.

Można po koniec dołożyć łyżkę przecieru pomidorowego.
Podajemy z ryżem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

owca441 25.06.2013 17:52
wygląda świetnie
Megg 20.06.2013 20:31
pyszne mięsko
Gracer 20.06.2013 16:12
fantastycznie wygląda

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak