Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

indyk po islamsku

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cebula 40 dag
śliwki suszone 20 dag
rodzynki 10 dag
sos sojowy
sok z cytryny
cynamon Prymat
filet z indyka 1 kg

Przepis i sposób przygotowania na: indyk po islamsku

Mięso pokroić w dużą kostkę podsmażyć i przełożyć do naczynia żaroodpornego.Cebulę pokroić w pół plasterki,zeszklić i przełożyć na mięso.Dodać śliwki pokrojone na kila części i sparzone rodzynki i przyprawić 1 łyżeczką kurkumy ,1łyżeczką imbiru,pół łyżeczki cynamonu.Dusić pkoło20 minut.Podawać z ryżem lub makaronem i surówkami

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Betka 31.05.2012 14:22
pychotka;))
Krystyna32 12.04.2012 08:55
pycha
romanrafal
romanrafal 31.01.2012 17:35
ciekawe ,lubie
Ewelina38 07.01.2012 15:47
ciekawie przyrządzone mięsko
barbara11561 14.12.2011 13:59
super
Kate131 15.11.2011 09:01
cos innego
eli_555 12.11.2011 23:28
lubię takie połączenia
daria899 29.09.2011 20:48
super
Dorota59 17.09.2011 13:53
napewno pyszny
bami 22.08.2011 22:39
Interesujące :)
RenataZ-et 04.08.2011 23:17
podoba mi się :)
Patrycja33 19.07.2011 16:33
hmm nie robiłam jesz\\cze takiego
Ania67 19.06.2011 07:52
świetny
traktorek 30.05.2011 11:44
fajny pomysł
motomaniak 02.05.2011 09:33
i oryginalna nazwa
Grazyna0211 15.04.2011 12:12
oryginalny przepis
Natalia/tubisiek 13.01.2011 06:55
zapowiada się smacznie :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak