Indyk nadziewany morelą

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • filet z indyka

    1 szt
  • Przyprawa do indyka i dań z drobiu Prymat

    1 łyżka
  • sól do smaku

  • Pieprz czarny mielony Prymat

  • miód

    1 łyżka
  • morele

    150 dag
  • bulion warzywny

    1/2 szklanki
  • woda

    1/3 szklanki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Morele myjemy, wodę wylewamy. Miód rozpuszczamy w wodzie i wlewamy do moreli. Pozostawiamy na około 3 godziny, wody z miodem nie wylewamy, będziemy nią polewać fileta.

Mięso myjemy, rozkładamy, przyprawiamy z obu stron. Marynujemy 2 godziny.
Na środek mięsa wkładamy morele i zwijamy. Ściskamy sznurkiem.

Przekładamy do naczynia żaroodpornego. Polewamy bulionem warzywnym i wodą z miodem.
Pieczemy w piekarniku około 30-40 minut w temperaturze 190 *c.

Kroimy na kawałki i podajemy.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
misia53 10.01.2015 12:52
wspaniale wygląda
ilka01 10.01.2015 09:25
wygląda super :)
Konczi 10.01.2015 08:34
Takie mięsko musi być pyszniutkie :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat