Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Indyk Marengo

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mięso indycze 1 kg
oliwy z oliwek do smażenia
koncentrat pomidorowy 30 dag
wino białe wytrawne 200 ml
Grill przyprawa ziołowa Prymat
oliwki czarne 40 g
cukier 1 łyżeczka
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Indyk Marengo

Kroki postępowania

1
Mięso umyć, ostrym nożem wyjąć kości, podzielić na porcje.
Krok 1 - Indyk Marengo foto
2
Obsypać przyprawą ziołową i odstawić na ok. dwie godziny.
Krok 2 - Indyk Marengo foto
3
Rozgrzać oliwę na patelni, obsmażyć mięso na złoto ze wszystkich stron.
Krok 3 - Indyk Marengo foto
4
Przełożyć do garnka. Dodać koncentrat pomidorowy, wino i zagotować. Zmniejszyć ogień i dusić mięso ok. 40 minut.
Krok 4 - Indyk Marengo foto
5
Pod koniec dodać posiekane oliwki i cukier, zamieszać, doprawić solą i pieprzem. Podawać z kotlecikami ziemniaczanymi lub pieczywem czosnkowym i grzybami.
Przepis znajduje się na moim blogu Kuchenne rozterki początkującej blogerki http://gorzko-gorzki.blogspot.com/
Krok 5 - Indyk Marengo foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Jodaj 07.07.2014 07:56
extra indyk :)
Kejti 28.06.2014 16:59
Chętnie spróbuję Twojego indyka :-)
adelajda 25.06.2014 17:47
Mi będzie smakowało :)))
as28 22.06.2014 11:52
aż ślinka leci
Adam/ZUB3R 22.06.2014 10:38
wygląda smacznie
gosia56 22.06.2014 09:33
pyszne mięsko;)
bhb8 22.06.2014 09:31
zapowiada się pysznie
Wiktoria29 22.06.2014 09:06
wygląda smacznie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak