Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

indyk grillowany z warzywami

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

limonka 1 szt
sól szczypta
Pieprz kolorowy ziarnisty Prymat do smaku
pomidor 2 szt
cebula 1/2 szt
parmezan starty odrobina
indyk pierś

Przepis i sposób przygotowania na: indyk grillowany z warzywami

Kroki postępowania

1
Pierś tniemy na kawałki i skraplamy połową soku z limonki. Drugą połówkę zostawiamy.
Krok 1 - indyk grillowany z warzywami foto
2
Na średnio rozgrzaną patelnie wrzucamy pierś z indyka oraz połówkę limponki odwróconą obciętą częścią w stronę patelni. Smażymy przez ok 5 minut na każdej stronie.
Krok 2 - indyk grillowany z warzywami foto
3
Pomidory kroimy w plastry razem z cebulą. Smażymy po ok 2 minuty na każdej stronie po czym ściągamy z patelni i blendujemy. Dodajemy starty parmezan sól oraz pieprz.
Krok 3 - indyk grillowany z warzywami foto
4
Indyka kładziemy na talerzu i polewamy sosem.
Krok 4 - indyk grillowany z warzywami foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Esteban 22.05.2013 17:21
zapowiada sie ciekawie
Patty 12.05.2013 18:23
limonka zamyka pory indyka dzięki czemu mięso nie schni podczas grillowania.
Kuchareczka2 12.05.2013 17:45
wspaniały indyk
IZABELA29 12.05.2013 08:51
a co daję skropienie limonką mięsa ?
Krzysztof15 12.05.2013 08:37
lubie indyczka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak