Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Indyk Garam Masala z brzoskwiniami

2.0
(8)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

filet z indyka 300 g
brzoskwinie w puszce 4 połówki
jogurt bałkański 200 g
Przyprawa garam masala orientalna Prymat 2 łyżki
mąka pszenna 1/2 łyżki
syrop brzoskwiniowy 5 łyżek
oliwa 1 łyżka
ryż brązowy 100 g

Porada

Garam masala jest suchą mieszanką przypraw, używaną w Indiach oraz w różnych rejonach Azji.

Przepis i sposób przygotowania na: Indyk Garam Masala z brzoskwiniami

Pierś z indyka umyć, osuszyć i pokroić w kostkę. Brzoskwinie osączyć z syropu i również pokroić w kostkę. Ryż ugotować według przepisu na opakowaniu.
Indyka podsmażyć na złoto na oliwie, następnie zdjąć patelnię z ognia.
Indyka posypać mąką przez sitko, dodać jogurt i przyprawę Garam Masala. Ponownie wstawić na ogień i zagotować. Dodać syrop z brzoskwiń i brzoskwinie. Serwować z ugotowanym brązowym ryżem Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Pobitegarybarbary 27.09.2016 14:05
Wygląda bardzo apetycznie. Uwielbiam połączenie kurczaka i słodkich owoców.
Beatris 26.09.2016 17:44
Moja rodzinka lubi takie smaki... Mniam, pyszne danie :)
Bernadeta1 26.09.2016 17:38
Na pewno smaczny obiadek

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak