Indyk faszerowany maślakami z gryczaną

Indyk faszerowany maślakami z gryczaną

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

Kalkulator jednostek

×

kg

g

kostka

gramów

ml

duża łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • cebula

    1 sztuka
  • sałata strzępiasta

    3 liście
  • oliwki czarne

    5 sztuk
  • pomidorki koktajlowe

    3 sztuki
  • papryczka chili

    1/2 sztuka
  • marchewka drobna

    1 puszka
  • kasza gryczana

    1 woreczek
  • sól

    1 do smaku
  • pieprz

    1 do smaku
  • rzeżucha

    1 łyżka
  • jajko

    1 sztuka
  • bułka tarta

    5 łyżek
  • olej

    6 łyżek
  • sos vinegrette

    1 łyżka
  • indyk

    1 sztuka
  • maślaki

    20 dkg
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Indyk faszerowany maślakami z gryczaną foto
Pierś z indyka rozbijam, solę, pieprzę. Maślaki odmrażam. Na patelni na oleju przesmażam pokrojoną w piórka cebulkę. Dodaję pokrojone drobno maślaki doprawiam. Przestudzone grzyby wykładam na pierś z indyka. Zwijam, obtaczam w jajku i bułce tartej.
Krok 2 - Indyk faszerowany maślakami z gryczaną foto
Smażę na oleju. Kasze gryczaną gotuję w osolonej wodzie. Z sałaty robię sałatkę, dodaję pokrojone pomidorki, chili, oliwki czarne. Polewam sosem vinegrette, posypuję rzeżuchą.
Krok 3 - Indyk faszerowany maślakami z gryczaną foto
Podaję z małymi marchewkami.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (14)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

IwonaKa

15.09.2013 15:21
świetnie podane mięsko

magduś83

10.05.2013 19:27
Pięknie podane, zachwyca i cieszy oko, a smak też ma pewnie rewelacyjny :)

Megg

10.05.2013 19:23
rewelacyjny!!!

Magda24

10.05.2013 19:18
pyszne danie

marcia7

10.05.2013 18:58
wygląda doskonale

Gracer

10.05.2013 18:44
pięknie podane

Konczi

10.05.2013 17:49
oj jak zawsze smacznie podane .. dzieło sztuki kulinarnej :D

Anna133

10.05.2013 17:26
U Magdy jak zwykle same cudeńka

reniatka

10.05.2013 16:46
pieknie podane i bardzo smakowite

iwi

10.05.2013 16:45
Wykwintne danie.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat