Indyk Davin

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • plastry gotowanej piersi

    8-12 plastrów
  • biały sos

    2 filiżanki
  • brokuły

    1 peczek
  • ser gruyere

    1/4 (tarty)
  • parmezan starty

    1/4 filiżanki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ułożyć brokuły w naczyniu do pieczenia, Kwiatami w kierunku brzegów naczynia. Na łodygach ułożyć plastry piersi. Przygotować biały sos i dodać do jeszcze ciepłego sosu sery. Zmiksować na jednolitą masę. Polać indyka. Można posypać z wierzchu parmezanem. Ogrzewać do zagotowania.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
dorotka0000025 19.05.2011 10:26
smaczne
Anna141 12.05.2011 12:26
pycha
Małgorzata72 12.04.2011 08:08
brzmi super szkoda, że nie ma zdjęcia

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat