Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Indyjsko-chiński smak

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pierś kurczaka
mieszkanka chińska mrożona
przyprawa chińska
Przyprawa curry orientalna Prymat
sól
chili w proszku
ryż (w torebkach)

Przepis i sposób przygotowania na: Indyjsko-chiński smak

Kroki postępowania

1
Pierś kurczaka kroimy w kosteczkę i przyprawiamy curry i chilli. Ja zrobiłam to wcześniej i schowałam do lodówki aż do kolacji.
Krok 1 - Indyjsko-chiński smak foto
2
Mięsko po podsmażeniu przekłądamy sobie na yalerzyk.
Krok 2 - Indyjsko-chiński smak foto
3
Na tą samą patelnię wrzucamy mieszankę chińską i czekamy aż będzie miękka. ( patelni nie myjemy ).
Krok 3 - Indyjsko-chiński smak foto
4
W tym samym czasie przyrządzamy sos chiński.
Krok 4 - Indyjsko-chiński smak foto
5
Jak warzywa nam zmiękną dorzucamy naszego kurczaczka i chwilę podsmażamy razem. W tym czasie możemy gotować ryż.
Krok 5 - Indyjsko-chiński smak foto
6
Po ugotowaniu ryżu wszystko wykładamy na talerz.

SMACZNEGO :
Krok 6 - Indyjsko-chiński smak foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

emeslive 15.05.2012 22:57
Fajny pomysł, danie bardzo smakowite.
eeee 25.04.2012 21:38
kocham takie smaki
sylwia / sytofala 26.03.2012 21:10
wspaniałe danie
misia53 26.03.2012 17:51
fajne smaki
halina55 26.03.2012 15:32
Kocham taką kuchnie :)
Cukiereczek13 26.03.2012 09:47
pycha :-) bardzo lubię takie chińskie specjały :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak