Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Indyczy gulasz z kurkami

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z indyka 500 g (z udźca)
kurki 250 g
masło 1 łyżka
cebula 1 szt
śmietana słodka 400 ml
Liść lubczyku suszony Prymat 1 łyżeczka
sól i pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Indyczy gulasz z kurkami


Mięso czyścimy, kroimy na mniejsze kawałki.

Posikaną cebulę smażymy na maśle razem z grzybami. Po kilku minutach dodajemy mięso, smażymy razem, cały czas mieszając. Lekko solimy i oprószamy pieprzem.

Następnie dodajemy śmietanę, lubczyk i dusimy do momentu aż sos zacznie gęstnieć (nie możemy doprowadzić do wrzenia).

Całość do smaku doprawiamy solą i pieprzem.

Podajemy z kaszą gryczaną.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak