Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Indycze szaszłyki

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z indyka 60 dag
musztarda 3 łyżki
sos sojowy 1 łyżka
cebula 2
sól
Pieprz kolorowy ziarnisty Prymat
papryka czerwona
papryka żółta
sos
jogurt naturalny 100 ml
musztarda 3 łyżki
majonez 2 łyżki
cytryna 1\\2
ząbek czosnku

Przepis i sposób przygotowania na: Indycze szaszłyki

Mięsko kroimy na kawałki wymieszać z musztarda i sosem sojowym oraz 2 łyżkami oleju . Odstawiamy na parę godzin aby mięsko nasiąkło i nabrało smaku . W między czasie cebulę obieramy i kroimy na cząstki , papryki w sporą kostkę . Na drewniane patyczki nadziewamy najpierw kawałki mięsa i warzyw . Całe i prawie już gotowe szaszłyczki polać olejem i ułożyć na blaszce . Pieczemy 30 minut w temp. 170 st. SOS : ząbek czosnku posiekać dodać do niego musztardę , majonez jogurt. Doprawiamy do smaku i gotowe .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

babcia
babcia 24.01.2013 19:39
przepyszne
babcia
babcia 24.01.2013 19:39
przepyszne
bercik1 07.12.2011 23:53
Nie mogę doczekać się sezonu na grilla.
Margo1 30.12.2010 08:53
Też uważam że z grilla są lepsze
RenataZ-et 29.12.2010 23:30
Robię takie na grillu-są pyszne!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak