Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Indycze pulpety z dodatkiem otrębów- w sosie śmietanowo-koperkowym :)

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso mielone indycze 0,5 kg
otręby pszenne 0,5 szklanki
Majeranek suszony Prymat 2 łyzki
czosnek ząbki 2 sztuki
sól i pieprz 1\3 łyzeczki
Papryka ostra mielona Prymat 1\3 łyzeczki
woda 1,5 szklanki
śmietana 36% 0,5 szklanki
koperek 0,5 peczka
cebula czerwona 1 sztuka
jajko 1 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: Indycze pulpety z dodatkiem otrębów- w sosie śmietanowo-koperkowym :)

Kroki postępowania

1
Mięso z indyka mielimy i przekładamy do miski .
Krok 1 - Indycze pulpety z dodatkiem otrębów- w sosie śmietanowo-koperkowym :) foto
2
Kolejno dodajemy: jajko, otręby, majeranek, czosnek , sól, pieprz, paprykę.
Krok 2 - Indycze pulpety z dodatkiem otrębów- w sosie śmietanowo-koperkowym :) foto
3
Cebulę czerwoną obieramy, kroimy i ....
Krok 3 - Indycze pulpety z dodatkiem otrębów- w sosie śmietanowo-koperkowym :) foto
4
podsmażamy na patelni.
Krok 4 - Indycze pulpety z dodatkiem otrębów- w sosie śmietanowo-koperkowym :) foto
5
Z masy formujemy pulpeciki, które ...
Krok 5 - Indycze pulpety z dodatkiem otrębów- w sosie śmietanowo-koperkowym :) foto
6
umieszczamy na patelni z podsmażoną cebulką . Pulpeciki podsmażamy i wlewamy wodę.
Krok 6 - Indycze pulpety z dodatkiem otrębów- w sosie śmietanowo-koperkowym :) foto
7
Składniki dusimy około 30 minut. Po tym czasie dodajemy śmietanę oraz dodajemy posiekany koperek. Powstały sos doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Smacznego :)
Krok 7 - Indycze pulpety z dodatkiem otrębów- w sosie śmietanowo-koperkowym :) foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak