Doradca Smaku logoandPrymat logo
Mięsa - najlepsze przepisy SPRAWDŹ

Indycze pulpety z dodatkiem otrębów- w sosie śmietanowo-koperkowym :)

5.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso mielone indycze
0,5 kg
Sklep Prymat
otręby pszenne
0,5 szklanki
Majeranek suszony Prymat
2 łyzki
Sklep Prymat
czosnek ząbki
2 sztuki
sól i pieprz
1\3 łyzeczki
Papryka ostra mielona Prymat
1\3 łyzeczki
Sklep Prymat
woda
1,5 szklanki
śmietana 36%
0,5 szklanki
koperek
0,5 peczka
Sklep Prymat
cebula czerwona
1 sztuka
jajko
1 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: Indycze pulpety z dodatkiem otrębów- w sosie śmietanowo-koperkowym :)

Kroki postępowania

1
Mięso z indyka mielimy i przekładamy do miski .
Krok 1 - Indycze pulpety z dodatkiem otrębów- w sosie śmietanowo-koperkowym :) foto
2
Kolejno dodajemy: jajko, otręby, majeranek, czosnek , sól, pieprz, paprykę.
Krok 2 - Indycze pulpety z dodatkiem otrębów- w sosie śmietanowo-koperkowym :) foto
3
Cebulę czerwoną obieramy, kroimy i ....
Krok 3 - Indycze pulpety z dodatkiem otrębów- w sosie śmietanowo-koperkowym :) foto
4
podsmażamy na patelni.
Krok 4 - Indycze pulpety z dodatkiem otrębów- w sosie śmietanowo-koperkowym :) foto
5
Z masy formujemy pulpeciki, które ...
Krok 5 - Indycze pulpety z dodatkiem otrębów- w sosie śmietanowo-koperkowym :) foto
6
umieszczamy na patelni z podsmażoną cebulką . Pulpeciki podsmażamy i wlewamy wodę.
Krok 6 - Indycze pulpety z dodatkiem otrębów- w sosie śmietanowo-koperkowym :) foto
7
Składniki dusimy około 30 minut. Po tym czasie dodajemy śmietanę oraz dodajemy posiekany koperek. Powstały sos doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Smacznego :)
Krok 7 - Indycze pulpety z dodatkiem otrębów- w sosie śmietanowo-koperkowym :) foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak