Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Indycze pulpeciki

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Pulpeciki

udziec z indyka 1 kg
ser żółty starty 0,25 dag
natka pietruszki 1 szt
pomidory suszone w zalewie 0,30 dag
cebula biała 1 szt
czosnek ząbki 3 szt
sól i pieprz
jajko 2 szt

Sos

śmietana 12% 1 szt
kaszka kukurydziana 1 łyżka
Przyprawa do kurczaka złocista skórka Prymat
usmażone pieczarki 0,5 kg

Porada

Podawaj w misie udekorowane pietruszką, z pajdą chleba.

Przepis i sposób przygotowania na: Indycze pulpeciki

Zmielony udziec z indyka (tzw. gulaszowe) mieszamy z pokrojonymi w cienkie paski pomidorami i posiekaną natką pietruszki. Resztę składników mielimy lub ścieramy. Łączymy z jajami, serem. Doprawiamy.

Dłonie nacieramy oliwą z pomidorów i tworzymy małe kuleczki mięsne. Smażymy z każdej strony na maśle lub smalcu.

Zalewamy śmietanką, wrzucamy pieczarki i dodajemy kaszkę. Doprawiamy i gotujemy dla połączenia się smaków około 20 min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak