Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

indycze mięso mielone z bakłażanem

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

olej 1 łyżka
cebula 1 szt
sól do smaku
pieprz do smaku
masło 2 łyżki
mąka 2 łyżki
mleko 2 szkl
Gałka muszkatołowa mielona Prymat do smaku
sól do smaku
pieprz do smaku
bakłażan
mięso mielone z indyka 500 g

Przepis i sposób przygotowania na: indycze mięso mielone z bakłażanem

bakłażany w plastry posolić i odstawić. na olej zeszklić cebulę+mięso+sól+pieprz. przygotować beszamel: do roztopionego masła+mąkę+mleko. gotować aż zaczne gęstnieć, doprawić solą, pieprzem i gałką. w wysmarowanym masłem naczyniu żaroodpornym ułożyć bakłażany, mięso, zalać sosem i posypac startym serem. zapiekac 45minut w 170st.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak