Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Indycze mielone

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 2 sztuk
Bułka tarta klasyczna Prymat
tymianek
cebula biała 1 sztuka
sól
pieprz
bułka czerstwa 2 sztuki
Zioła prowansalskie suszone Prymat
udziec z indyka 300 gram

Przepis i sposób przygotowania na: Indycze mielone

Kroki postępowania

1
Mielimy mięso z indyka (lub gotowe). Następnie moczymy bułkę w wodzie i po odciśnięciu dodajemy do mięsa.
Krok 1 - Indycze mielone foto
2
Wbijamy 1 jajo.
Krok 2 - Indycze mielone foto
3
Siekamy świeży tymianek, cebulę, przyprawy i wyrabiamy dokładnie ręcznie mięso.
Krok 3 - Indycze mielone foto
4
Jajo i mleko oraz zioła mieszamy ze sobą.
Krok 4 - Indycze mielone foto
5
Robimy małe kulki. Obtaczamy najpierw w jajku, a następnie w bułce.
Krok 5 - Indycze mielone foto
6
Smażymy na oleju z kawałkami rozmarynu.
Krok 6 - Indycze mielone foto
7
Kotlety smażymy na złoty kolor.
Krok 7 - Indycze mielone foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Isia 07.01.2013 14:22
z uda indyczego kotletow nie probowalam jeszcze, moga byc dobre

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak