indycza skóra nadziewana

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

indyk

  • podudzie z indyka

    1 szt
  • oliwa

    2 łyżki

farsz

  • papryka czerwona

    1/2 szt
  • Kukurydza z Puszki

    1/2 szt.
  • por (biała część)

    4 cm
  • jajko

    2 szt
  • Bułka tarta klasyczna Prymat

    3 łyżki
  • Kucharek przyprawa do potraw

  • pieprz

  • sól do smaku

  • Imbir mielony Prymat

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - indycza skóra nadziewana foto
Z podudzia zdjąć skórę. Mięso obrać z kości i zmielić. Paprykę pokroić w kostkę, kukurydzę odsączyć , por pokroić w drobną kostkę.
Krok 2 - indycza skóra nadziewana foto
Mięso mielone wymieszać z wazywami dodać jajka i bułkę tartą, wymieszać. Całość doprawić do smaku.
Krok 3 - indycza skóra nadziewana foto
Skórę napelnić masą i pozaszywać końce nicią bawełnianą lub spiąć wykałaczkami.
Krok 4 - indycza skóra nadziewana foto
Całość posmarować oliwą i piec w piekarniku około godziny do zarumienienia się skóry. podawać można na ciepło i zimno.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Futka 07.09.2014 21:13
Świetny pomysł! Pycha :)
ONY_za_kare 06.09.2014 14:12
ciekawe to

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat