Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Indycza sakiewka z bobem i cebulą

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

sznycle z indyka 130 gram
cebula 1/4 sztuki
bób 50 gram-ugotowany
mozzarella 25 gram-light
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku
posiekane listki tymianku 1 łyżeczka
chili 1/4 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Indycza sakiewka z bobem i cebulą

Kroki postępowania

1
Mięso umyć i osuszyć. Dosyć mocno rozbić tłuczkiem do mięsa ( ale ostrożnie aby nie przerwać mięsa). Doprawić do smaku solą i pieprzem, obficie oprószyć tymiankiem.
Obraną cebulę pokroić w cienkie plasterki. Ułożyć na mięsie, mniej więcej na środku płata mięsnego.
Krok 1 - Indycza sakiewka z bobem i cebulą foto
2
Obrany i oczyszczony bób położyć na cebuli
Krok 2 - Indycza sakiewka z bobem i cebulą foto
3
Mozzarellę pokroić w plastry, położyć na pozostały farszu i oprószyć chili. Zebrać wszystkie „rogi” mięsa i spiąć je wykałaczkami tworząc sakiewkę.
Krok 3 - Indycza sakiewka z bobem i cebulą foto
4
Przełożyć mięso do woreczka do pieczenia i wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 st. po 20 minut rozciąć worek i dopiekać jeszcze 5 minut. Przed podaniem wyjąć wykałaczki. Smacznego!
Krok 4 - Indycza sakiewka z bobem i cebulą foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

irenka 05.09.2015 20:21
przepyszne mięsko
Mniam 05.09.2015 15:44
Indyk z takimi pysznymi dodatkami smakuje wyśmienicie!
ilka01 05.09.2015 12:54
pychota :)
Krystyna32 05.09.2015 12:29
wygląda pysznie
paulette17 05.09.2015 11:01
Musiały być pyszne ! :*
Krzysztof15 05.09.2015 08:12
bardzo smaczne
olkaaa 05.09.2015 03:23
Bardzo fajna.
krokus 05.09.2015 00:24
smaczny pomysł

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak