Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Imprezowy tatar z jajkami przepiórczymi według Agi

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

polędwica wołowa 40 dkg
cebula 2 sztuki
ogórki konserwowe 2 sztuki
sól szczypta
przyprawa do zup łyżeczka
pieprz szczypta
prawdziwki 6 marynowane
jajka przepiórcze 8-12 sztuk

Przepis i sposób przygotowania na: Imprezowy tatar z jajkami przepiórczymi według Agi

Mieso dokładnie czyścimy z błon,opłukujemy,osuszamy,przepuszczamy przez maszynkę.Przyprawiamy do smaku solą,pieprzem,słodką papryką i przyprawą do zup.Z masy formujemy okrągłe kotleciki,pośrodku robimy wgłębienie i wkładamy po dwa żółtka jajek przepiórczych.Delikatnie kropimy dobrą oliwą.Obok mięsa układamy porcje posiekanej cebuli,grzybków i ogórków konserwowych.Dekorujemy natką pietruszki i szczypiorkiem:)Smacznego:)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Krystyna32 26.01.2012 10:56
extra
tomek18 16.01.2012 11:23
super
Olaa 19.08.2011 21:38
fajny
FAFIK 06.08.2011 19:27
A to ciekawe!
Justyna Jussstiii 08.05.2011 00:03
super
ronald88 18.04.2011 11:04
pychotka aż ślinka cieknie
Dorota59 02.02.2011 13:16
tatar- niestety nie dla mnie
eduszo
eduszo 01.02.2011 09:26
Pycha.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak