Imprezowy Jeż

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

Wspaniale prezentuje się na każdym stole, prosty do zrobienia, można zrobić wspólnie z dziećmi, a co ważne można dać swoje ulubione składniki. Mój syn był zachwycony tym jeżem. Polecam na sylwestrowy stół :-)

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

Imprezowy Jeż.

  • melon

    1 szt.
  • mozzarella

    1 opakowanie
  • oliwki zielone

    1 słoik
  • czarne oliwki

    1 słoik
  • parówki drobiowe

    1 opakowanie
  • ser żółty

    150 g
  • pieczarki marynowane

    1 słoik
  • pomidorki koktajlowe

    6 szt.
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ściąć nożem spód melona tak, aby stał stabilnie na talerzu.
Mozzarellę, oliwki i pieczarki odsączyć na durszlaku, pomidorki opłukać, ser pokroić w kosteczkę, parówki na mniejsze kawałki.
Nadziewać na wykałaczki i wbijać rzędami w melona tworząc jeża.
Na koniec zrobić oczy i nos z owoców, talerz przystroić natką pietruszki lub sałatą, ułożyć jeża na talerzu i gotowe.

SlodkoSlodka83
Do przygotowania jeża użyłam mozzarelli mini, parówki można zastąpić kabanosami a ser żółty pleśniowym lub stworzyć własną kompozycję składników. Dodatkowo użyłam: wykałaczki 2 borówki 1 zielone winogrono natka pietruszki

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat