Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Imprezowy Jeż

2.0
(10)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Wspaniale prezentuje się na każdym stole, prosty do zrobienia, można zrobić wspólnie z dziećmi, a co ważne można dać swoje ulubione składniki. Mój syn był zachwycony tym jeżem. Polecam na sylwestrowy stół :-)

Składniki:

Imprezowy Jeż.

melon 1 szt.
mozzarella 1 opakowanie
oliwki zielone 1 słoik
czarne oliwki 1 słoik
parówki drobiowe 1 opakowanie
ser żółty 150 g
pieczarki marynowane 1 słoik
pomidorki koktajlowe 6 szt.

Porada

Do przygotowania jeża użyłam mozzarelli mini, parówki można zastąpić kabanosami a ser żółty pleśniowym lub stworzyć własną kompozycję składników. Dodatkowo użyłam: wykałaczki 2 borówki 1 zielone winogrono natka pietruszki

Przepis i sposób przygotowania na: Imprezowy Jeż

Ściąć nożem spód melona tak, aby stał stabilnie na talerzu.
Mozzarellę, oliwki i pieczarki odsączyć na durszlaku, pomidorki opłukać, ser pokroić w kosteczkę, parówki na mniejsze kawałki.
Nadziewać na wykałaczki i wbijać rzędami w melona tworząc jeża.
Na koniec zrobić oczy i nos z owoców, talerz przystroić natką pietruszki lub sałatą, ułożyć jeża na talerzu i gotowe.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak