Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Imprezowe koszyczki

2.0
(10)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

chleb tostowy 12 kromka
pieczarki 12 sztuka
szczypiorek
żółtko jajek 12 sztuka
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat
szynka parmeńska 6 plaster
boczek wędzony 6 plaster
masło

Przepis i sposób przygotowania na: Imprezowe koszyczki

Kroki postępowania

1
Pieczarki myjemy i kroimy w drobną kostkę. Podsmażamy na patelni na maśle. Przyprawiamy świeżo zmielonym pieprzem i odrobinką soli.
Krok 1 - Imprezowe koszyczki foto
2
Do foremki blaszanej na muffinki posmarowanej masełkiem wciskamy okrojoną ze skórki kromkę chleba. Dociskamy ją.
Krok 2 - Imprezowe koszyczki foto
3
Na spód koszyczka dajemy łyżeczkę pieczarek. Na wierzch na przemian dajemy po plasterku szynki i boczku, dociskamy. Na wierzch wbijamy żółtko. Można wbić całe jajka jeżeli są malutkie.
Pieprzymy i solimy.
Krok 3 - Imprezowe koszyczki foto
4
Tak przygotowane koszyczki wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na około 15-20 minut.
Na koniec wyciągamy z foremek i posypujemy siekanym szczypiorkiem.
Proporcje przygotowane dla 12 koszyczków.

Smacznego :)
Krok 4 - Imprezowe koszyczki foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Klausia 11.05.2014 20:54
wyglądają na smaczne :)
Kuchenka 09.05.2014 10:03
apetycznie wygląda :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak