Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Imbirowy placuszek z jabłkami.

2.0
(10)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko 1 sztuka
cukier 16 dag
miód 2 łyżki
masło lub margaryna 15 dag
mąka tortowa 25 dag
mleko 150 ml
Soda oczyszczona Prymat 2 płaskie łyżeczki
Imbir mielony Prymat 2 łyżeczki
sok z cytryny
jabłka 3 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: Imbirowy placuszek z jabłkami.

1.Miód ,cukier i masło stopić i lekko ostudzić.
2.Jajko ubić ,dodać mleko,przesianą mąkę z imbirem i sodą.Wlać roztopione masło lub margarynę i dokładnie wymieszać.
3.Jabłka umyć,osuszyć i obrać ,usunąć gniazda nasienne i pokroić w kostkę,skropić sokiem z cytryny.Następnie delikatnie wmieszać do ciasta.
4.Ciasto przełożyć do tortownicy o średnicy 23 cm ,wyłożonej papierem do pieczenia i piec 40 -45 minut w temperaturze 170 stopni.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Babeczka35 09.04.2017 15:51
Dziękuję:)
gusia1000 15.04.2015 22:49
Pysznie wygląda.
Babeczka35 06.03.2015 11:34
Dziękuję:)
as28 05.03.2015 10:13
mniam mniam
Krystyna32 05.03.2015 09:20
wygląda pysznie
Renata9 05.03.2015 07:38
Ciasto rozgrzewające na zimowe dni :-)
zabcia117 05.03.2015 07:01
Ciekawy pomysł :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak