Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Imbirowy kurczak z rzodkiewką

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pierś z kurczaka 700 g
rzodkiewka 200 g
imbir starty 50 g
szczypiorek
sól do smaku
cukier 1 łyżeczka
oliwa 2 łyżki
śmietana 18 proc 200 g

Przepis i sposób przygotowania na: Imbirowy kurczak z rzodkiewką

Rzodkiewki oczyścić, zalać wodą i zagotować. Odcedzić i przestudzić. Mięso pokroić w kostkę. Na patelni rozgrzać oliwę, wrzucić mięso i przysmażać. Rzodkiewki pokroić w plasterki, dodać do mięsa, dodać również imbir starty na tarce i imbir w proszku, doprawić solą, cukrem, pieprzem i bazylią.
Odparować i lekko przyrumienić mięso. Na koniec dodać rozmieszaną śmietanę i doprowadzić tylko do wrzenia po czym wyłączyć juz ogień. Posypać posiekanym szczypiorkiem.
Podawać z młodymi ziemniaczkami posypanymi koperkiem i sałatą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ilka_86 23.07.2012 17:51
pyszności
Gosia40 16.06.2011 21:51
Ciekawe połączenie!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak