Imbirowe pieczone skrzydełka

Czas przygotowania:
powyżej 1h

Ilość porcji:
1 - 2

Jak to możliwe, że pomimo tylu udogodnień, czasami nic się nie chce. Pranie, nie chce się rozwiesić, zmywarka czeka na opróżnienie…można toczyć przykłady. Jedzenie też do garnka samo wejść nie chce. W tym przepisie, szybko, prosto i smacznie. Bez zbędnych wygłupów.
  Przepis doceniony przez Doradcę Smaku
Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

Składniki:

  • skrzydełka kurczaka

    600 gramów
  • oliwa

    3 łyżki
  • ząbki czosnku

    2 sztuki
  • miód lipowy

    1 łyżka
  • musztarda

    1 łyżeczka
  • imbir

    2 cm
  • sos sojowy

    2 łyżki
  • Papryka słodka mielona XXL

    1 łyżka
  • brandy

    1 łyżka
  • mus kokosowy

    1 łyżeczka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Skrzydełka oczyszczamy.

Przygotowujemy marynatę:

Oliwę łączymy z miodem, musztardą, startym imbirem, sosem, papryką, brandy, musem kokosowym, przeciśniętym przez praskę czosnkiem, solą oraz pieprzem.

Pieczemy 45 minut (termo obieg) w 180°C

R'n'G Kitchen
W przepisie użyliśmy musztardy imbirowej i sos sojowy ponzu.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat