Imbirki

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • masło

    150 g
  • cukier

    90 g
  • mąka

    170 g
  • imbir

    1/2 łyżeczki
  • żółtko jajek

    3
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Miękkie masło ucieramy z żółtkami i cukrem. Następnie dodajemy przsianą mąkę i świeżo starty imbir. Zagniatamy ciasto. Kolejno wałkujemy, podsypując mąką. Wykrawamy ciasteczka foremkami o różnych kształtach. Możemy także wycinać w kształcie kółek przy pomocy szklanki. Następnie układamy na blaszce i chłodzimy około godziny w lodówce. Kolejno pieczemy w 180 stopniach około 20 minut, Polecam.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Kamila/kami007 17.11.2011 19:39
hmm...ciekawe czy z brązowym cukrem by wyszły tak samo dobre?

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat