Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Idealny biszkopt na tort

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka pszenna 3/4 szklanki
mąka ziemniaczana 1/4 szklanki
jajko 6 szt
cukier 3/4 szklanki
proszek do pieczenia 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Idealny biszkopt na tort

Kroki postępowania

1
Żółtka oddzielić od białek. Białka ubić na sztywną pianę z cukrem
Krok 1 - Idealny biszkopt na tort foto
2
Dodać żółtka ubijając na najniższych obrotach robota. Wsypać przesiane mąki i proszek do pieczenia, wymieszać delikatnie łyżką
Krok 2 - Idealny biszkopt na tort foto
3
Do wysmarowanej margaryną i obsypanej bułka tartą tortownicy przełożyć delikatnie ciasto. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni C i piec ok. 30-40 min.
Krok 3 - Idealny biszkopt na tort foto
4
Biszkopt całkowicie ostudzić przed krojeniem.
Udekorować tort wedle uznania.
Smacznego.
Krok 4 - Idealny biszkopt na tort foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

cukiereczek 06.02.2014 17:22
piękny tort wspieniły prezent
Renata9 06.02.2014 16:58
piękny i pyszny torcik

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak