Idealny biszkopt na tort

Idealny biszkopt na tort

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

Kalkulator jednostek

×

kostka

g

kg

gramów

ml

duża łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka pszenna

    3/4 szklanki
  • mąka ziemniaczana

    1/4 szklanki
  • jajka

    6 szt
  • cukier

    3/4 szklanki
  • proszek do pieczenia

    1 łyżeczka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Idealny biszkopt na tort foto
Żółtka oddzielić od białek. Białka ubić na sztywną pianę z cukrem
Krok 2 - Idealny biszkopt na tort foto
Dodać żółtka ubijając na najniższych obrotach robota. Wsypać przesiane mąki i proszek do pieczenia, wymieszać delikatnie łyżką
Krok 3 - Idealny biszkopt na tort foto
Do wysmarowanej margaryną i obsypanej bułka tartą tortownicy przełożyć delikatnie ciasto. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni C i piec ok. 30-40 min.
Krok 4 - Idealny biszkopt na tort foto
Biszkopt całkowicie ostudzić przed krojeniem.
Udekorować tort wedle uznania.
Smacznego.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

cukiereczek

06.02.2014 17:22
piękny tort wspieniły prezent

Renata9

06.02.2014 16:58
piękny i pyszny torcik

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat