Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Idealna polewa do ciast nr 1

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

masło 100 gram
cukier puder 5 łyżka
śmietana 18 proc 5 łyżka
kakao 3 łyżka
Żelatyna wieprzowa Prymat 1 łyżka
woda 2 (wrząca)

Przepis i sposób przygotowania na: Idealna polewa do ciast nr 1

W rondelku umieścić masło, cukier puder, śmietanę, szczyptę soli, mieszając doprowadzić do wrzenia.
Żelatynę rozpuścić w 2 łyżkach wrzątku, energicznie mieszając i dodać do polewy. Podgrzewając chwilę mieszamy dokładnie.
Polewę wystudzić i polać nią ciasto.
Jest to porcja do polania ciasta upieczonego w dużej blaszce

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 25.02.2014 21:32
Skorzystam z przepisu.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak