Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

ICEówka

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

spirytus 200 ml
woda 200 ml
lód 100 lodowe

Przepis i sposób przygotowania na: ICEówka

Kroki postępowania

1
Cukierki umieszczamy w nieprzywierającym garnku. Zalewamy wodą i wstawiamy na ogień. Mieszamy cały czas ,aż do rozpuszczenia cukierków(nie jest łatwo).Nie wolno doprowadzic do zagotowania .
Krok 1 - ICEówka foto
2
Studzimy płyn.
W butelce odmierzamy 200 ml spirytusu.
Krok 2 - ICEówka foto
3
Do spirytusu wlewamy zimny syrop z cukierków.
Gotowe.
Krok 3 - ICEówka foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Magdalena1110 02.04.2014 08:03
świetny pomysł
ao_12 14.10.2013 19:53
ja również muszę wypróbować
Małgorzata9 14.10.2013 16:32
muszę spróbować
sanielcia 14.10.2013 15:39
Raz próbowałam takiej i naprawde dobra

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak