Hummus z pietruszką

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ciecierzyca

    0,5 kubka
  • olej rzepakowy

    3 łyżki
  • sezam

    3 łyżki
  • liść szałwii

    4 szt
  • ziele angielskie

    4 kulki
  • sól

  • natka pietruszki

    2 łyżki posiekanej
  • Pieprz czarny mielony Prymat

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Hummus z pietruszką foto
Ciecierzycę dzień wcześniej namoczyć w wodzie. Na następny dzień wylać z ciecierzycy wodę i nalać nowej. Gotować przez około półtorej godziny z liśćmi szałwii i zielem angielskim. Odcedzić.
Sezam wysypać na suchą patelnię i podsmażać do momentu aż lekko zbrązowieje.
Krok 2 - Hummus z pietruszką foto
Następnie zmiksować blenderem z olejem rzepakowym, solą i pieprzem na gładką masę. Ciągle miksując dodawać ostygniętą ciecierzycę. Jak już cała ciecierzyca będzie dodana i powstanie masa, dodać pietruszkę i jeszcze raz zmiksować.
Krok 3 - Hummus z pietruszką foto
Jak już cała ciecierzyca będzie dodana i powstanie masa, dodać pietruszkę i jeszcze raz chwilkę zmiksować.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (8)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Kolorowa 12.10.2013 15:49
lubię takie pasty ;)
Konczi 12.10.2013 10:38
to musi być pyszne
pierniczkowo 12.10.2013 10:31
trzeba zrobić :)
dziewczyna_z_kodeksem 11.10.2013 22:36
chętnie wypróbuję przepis
cukiereczek 11.10.2013 18:37
ciekawy przepis
Pyszota 11.10.2013 18:34
ciekawy smak
ana1 11.10.2013 18:31
bardzo fajne
Joannasz3190 11.10.2013 18:30
Pyszności :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat