Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

hummus z pieczarkami

2.0
(8)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ciecierzyca 1 szklanka
pieczarki 400 gram
cebula 2
olej do smażenia
sól
cząber
Pieprz czarny mielony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: hummus z pieczarkami

Ciecierzycę moczymy na noc. Następnego dnia przepłukujemy i gotujemy ok. 2-3 godziny do miękkości. Ciecierzycę jak i inne warzywa strączkowe należy solić dopiero pod koniec gotowania!
Pieczarki i cebulę kroimy, następnie smażymy i studzimy.
Ciecierzycę oraz pieczarki i cebulę przemielamy przez maszynkę lub traktujemy blenderem. Następnie dokładnie mieszamy razem z przyprawami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Klausia 28.09.2015 08:38
A gdzie hummus?
eliza135 15.07.2013 21:23
napewno smaczne
Bernadeta1 14.07.2013 18:42
nigdy nie robiłam, warto wypróbować
lee-aa 13.07.2013 16:25
Ciekawe połączenie, aczkolwiek bazą humusu jest właśnie ciecierzyca, tahini (czyli pasta sezamowa), oliwa z oliwek, sok z limonki/cytryny i czosnek. Danie fajne, ale raczej z humusem niewiele ma wspólnego.
Olga_SK 13.07.2013 13:38
Muszę wreszcie zrobić hummus, bo ciągle się na niego natykam, a jeszcze nie próbowałam. Skorzystam z przepisu :)
dominikaz 13.07.2013 12:53
pycha dla mnie
kasienka23 13.07.2013 11:47
fajne danie, świetne na kanapkę!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak