Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Hummus paprykowy z suszonymi pomidorami

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cieciorka konserwowa 1 szklanka
tahini pasta sezamowa 1 łyżka
Papryka słodka mielona Prymat 1 łyżeczka
oliwa 2 łyżki
pomidory suszone Smak 3 szt
sok z limetki 0,5 szt
czosnek 1 ząbek
kumin 0,5 łyżeczki
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat 1 szczypta
Pieprz czarny mielony Prymat 1 szczypta
chili Prymat 1 szczpta

Porada

Tahini można zastąpić sezamem: na patelni uprażyć 2 łyżki ziaren sezamu, zmiksować z dodatkiem oleju sezamowego lub oliwy.

Przepis i sposób przygotowania na: Hummus paprykowy z suszonymi pomidorami

Cieciorkę, sok z limonki, oliwę, tahini, czosnek i pomidory zmiksować na jednolitą gładką pastę, doprawić do smaku i dokładnie wymieszać.
Przechowywać w lodówce.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

atort111
atort111 06.07.2016 00:02
smakowite tez poprosze
Ola1984 03.07.2016 11:43
Mniam, przepyszna przekąska :)
Krystyna32 02.07.2016 10:21
bardzo lubię
kd045 01.07.2016 21:58
ciekawe smaki
Konczi 01.07.2016 21:03
musi być pycha
Habibi 01.07.2016 20:49
bardzo lubię i również robię różne wersje
Madzai 01.07.2016 20:26
Moje smaki :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak