Hummus paprykowy z suszonymi pomidorami

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • cieciorka konserwowa

    1 szklanka
  • tahini pasta sezamowa

    1 łyżka
  • Papryka słodka mielona Prymat

    1 łyżeczka
  • oliwa

    2 łyżki
  • pomidory suszone Smak

    3 szt
  • sok z limetki

    0,5 szt
  • czosnek

    1 ząbek
  • kumin

    0,5 łyżeczki
  • Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat

    1 szczypta
  • Pieprz czarny mielony Prymat

    1 szczypta
  • chili Prymat

    1 szczpta
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Cieciorkę, sok z limonki, oliwę, tahini, czosnek i pomidory zmiksować na jednolitą gładką pastę, doprawić do smaku i dokładnie wymieszać.
Przechowywać w lodówce.
Tahini można zastąpić sezamem: na patelni uprażyć 2 łyżki ziaren sezamu, zmiksować z dodatkiem oleju sezamowego lub oliwy.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (7)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
atort111 06.07.2016 00:02
smakowite tez poprosze
Ola1984 03.07.2016 11:43
Mniam, przepyszna przekąska :)
Krystyna32 02.07.2016 10:21
bardzo lubię
kd045 01.07.2016 21:58
ciekawe smaki
Konczi 01.07.2016 21:03
musi być pycha
Habibi 01.07.2016 20:49
bardzo lubię i również robię różne wersje
Madzai 01.07.2016 20:26
Moje smaki :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat